Nálunk minden egyes Húsvétkor ugyanaz a menet. Jó előre megveszek mindent, elkészítem, aztán jön a vára várt pihenés. A fiúk locsolkodnak is egy kicsit, aztán együtt nézzük a tévét és szó szerint teletömjük magunk mindennel. Egészen tavalyig ezzel nem is volt semmi gond. Persze néha-néha előjött a mindjárt kipukkadok érzés, de az azzal a lendülettel el is múlt. A múltkori Húsvét alatt és után viszont napokig borzasztóan éreztem magam.

húsvéti menü készítése

Tudtam, hogy egy kicsit sokat ettem, de mivel senki más nem volt rosszul, először nem gondoltam, hogy komoly baja lehet a gyomromnak. Ráadásul ilyenkor nagyon kiteszek magamért. Többet költök, mint máskor, hogy tényleg minden friss és jó minőségű legyen. Általában ugyanaz a menü. Húsleves, sonkaleves, sonka, főtt tojás, töltött káposzta, kaszinó tojás, töltött hús, krumplisaláta, mézeskrémes és így tovább. Ezeket mindenki szereti és ha bármi kimarad kitör egy kisebb lázadás. Plusz én is oda vagyok minden finomságért és az ember egyébként is úgy van vele, hogy legalább ilyenkor, az ünnepeken egyen egy jót.

húsvéti tál

Persze sokakat ismerek, akik panaszkodnak néha a gyomorsavra, de mivel a különleges alkalmakat leszámítva átlagosan étkezünk, nekem korábban ezzel nem volt igazán nagy gondom. Aztán mikor tavaly befejeztük a vacsorát, egész éjszaka nem tudtam aludni.

húsvéti töltött káposzta

Nemcsak a gyomrom égett, de ingerelni kezdett a köhögés is. Másnap persze visszavettem a saját adagomból, de ugyanaz történt. Ez végül így ment nap-nap után, pedig már rég nem volt se Húsvét, se falatozás a kanapén. Három hét után már kezdtem komolyan azon aggódni, hogy elkaptam valamit.

Végül a férjem és a gyerekek unszolására felkerestem a háziorvost, aki azonnal rávágta, hogy ez valószínűleg reflux. Őszintén szólva először nem is értettem miről beszél. Aztán elmagyarázta, hogy sokan ezt a gyomorégéssel azonosítják, de sajnos az csak egy tünet. Igazából ilyenkor a gyomorszájjal van a gond, ami valamiért túl laza és visszaengedi ami a gyomoromban van. A gyomorsav kikezdi a nyelőcsővet és a torkot is, főleg mikor fekszem és emiatt állandósult a köhögés. Felírt egy savlekötőt is, de azt mondta, hosszú távon csak az segít, ha inkább többször eszem kevesebbet, éjszaka pedig megemelem a fejem.

háziorvosi vizsgálat

Talán mondanom sem kell, hogy nagyon megijedtem, mert különböző kockázatokról is beszélt és betartottam mindent amit mondott, de továbbra sem tudtam végigaludni az éjszakát. Hiába emeltem a fejem egyre feljebb és feljebb, folyamatosan ingerelt a köhögés és égett a gyomrom. Már alig mertem megenni valamit és kezdtem egyre kimerültebbé válni. Közben folyamatosan kutattam az interneten és igyekeztem minden olyan dolgot kiiktatni, ami bajt okozhat. Aztán az egyik nap teljesen véletlenül ráakadtam az Önök oldalára, itt találtam a reflux párnát.

Voltak kétségeim, hogy működik-e a dolog és nem lesz-e pénzkidobás, de annyira el voltam keseredve, hogy végül lesz ami lesz megrendeltem. Nagyon hamar megérkezett és már aznap este el is kezdtem használni. El sem tudom mondani mekkora megkönnyebbülés volt rajta feküdni és végre aludni. Pár nap alatt az éjszakai tüneteim elmúltak. Nem ébredtem se fájdalomra, se köhögésre és mást se keltettem fel. A gyomrom végre megnyugodott. Persze továbbra is nagyon odafigyelek az étkezésemre, főleg a mértéktartásra, de az idei Húsvét már nagyszerűen telt. Mindenből ettem én is, aztán kényelmesen és nyugodtan fekve néztem a tévét. Úgy döntöttem, ha már ezt a kritikus fordulót is átléptem, mindenképp megköszönöm Önöknek, hogy kitalálták ezt a párnát, tényleg nagyon sokat segített. Az igazat megvallva már kiszedni sem lehet alólam és akárhová megyünk a családdal, oda jön a párna is.

Nyugodt éjszakai alvás reflux nélkül

Ehhez hasonló problémával sajnos egyre többen keresik fel az orvost. A reflux, vagyis a gyomortartalom savas visszaáramlása is kezd népbetegséggé válni. Számtalan kellemetlen tünetet produkál megnehezítve ezzel a mi és sok esetben a környezetünk életét is. A betegség leginkább éjszaka jelentkezik, mivel a vízszintes testhelyzet miatt a gyomortartalom nagyon könnyen visszaáramolhat a nyelőcsőbe. Fontos tudni, hogy a tanácsokkal ellentétben a fej puszta megemelése nem akadályozza a folyamatot, sőt rosszabb állapotot is előidézhet. Ahhoz, hogy valóban megszabaduljunk a reflux kellemetlen tüneteitől a fej, a nyak és a derék számára egyszerre kell a megfelelő alátámasztást biztosítanunk, mivel a nyelőcső csak így kerül egyenes mégis dőlt helyzetbe.

Pontosan ezt nyújtja a reflux párna, mely az anatómiai kialakításának köszönhetően, valóban megszünteti a savas visszafolyást. Nemcsak a szervezet számára megfelelő pozíciót, de a kényelmes alvást is biztosítja. A reflux ellen a kulcs a reflux párna.

A reflux párnáról bővebb információkat ide kattintva kaphatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − hét =