Barion Pixel
Itt az edzőtáborban minden körülmény adott ahhoz, hogy sikeres legyen a felkészülésem az őszi országos bajnokságra. A legnehezebben a fogyasztást viselem, mert a nyaralás két hete alatt egy kicsit elengedtem magam, és most van rajtam néhány plusz kiló. Azonban így vissza kell fogynom a versenysúlyomra, egyébként nem indulhatok a súlycsoportomban. Annak ellenére, hogy odafigyelek az étkezésemre, napok óta nem megy úgy a súly kilökése, mint ahogy azt szeretném. Amikor a súlyt a fejem fölé lendületből kitolom, a gyomrom mintha elindulna fölfelé a torkomba. Ilyenkor a torkomban erős és keserű maró ízt érzek. Azonban nem elég hogy mindez edzés közben fordul elő velem, de éjszaka is erre a torkomat szorongató érzésre ébredek fel. Reggel pedig erős köhögési roham tör rám. Amikor a súlyt a fejem fölé lendületből kitolom, a gyomrom mintha elindulna fölfelé a torkomba

Mi lesz így a versenyzéssel?

Felkerestem az edzőtábor sportorvosát, aki miután elmondtam a panaszaimat, megvizsgált, majd közölte velem, hogy ő refluxra gyanakszik. Adott egy beutalót az edzőtáborhoz legközelebb eső kórházba, és elmondta, hogy a gasztroenterológián a gyomrotükrözéses vizsgálat majd teljes bizonyossággal megállapítja, hogy a problémáim valóban a reflux miatt vannak-e. Másnap az edzőm engedélyével, kihagytam a délelőtti edzést és felkerestem a kórházat, amiről a doki beszélt. A gyomortükrözéses vizsgálat nem volt kellemes, de úgy voltam, ha tavasszal kibírtam a sportorvosnál a terheléses vizsgálatot, akkor ezt is túl fogom élni. hirtelen nagy erőkifejtéssel járó sportok esetén jóval gyakrabban fordul elő a reflux Miután a gasztroenterológus átnézte a leleteimet, közölte, hogy a vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy refluxos vagyok. Ahogy a gasztroenterológus elmondta nekem, még egészséges embereknél is előfordul, azonban a sportolók körében jóval gyakoribb a reflux. Ugyanis a magas hasűri nyomást igénylő, vagyis hirtelen nagy erőkifejtéssel járó sportok esetén jóval gyakrabban fordul elő a reflux. Így van ez az ön esetében is. Gyakorlatilag a fizikai terheléskor a nyelőcsőbe préselődik a gyomortartalom. A gasztroenterológus aztán azt javasolta, hogy változtassak az étkezési szokásaimon, abban a tekintetben, hogy egyek gyakrabban kis mennyiségű táplálékot. Érdemes kerülni a késő esti étkezéseket és a közvetlen étkezés utáni lefekvést, 2-3 órát kell hagyni a napi utolsó étkezés és lefekvés előtt. Az alsó sphincter izom nyomásának csökkenését előidéző ételeket érdemes kerülni, hiszen így nehezebben tudja elválasztani a gyomor tartalmát a nyelőcsőtől. Ezek az ételek és italok: kávé, csokoládé, alkohol, mentol, narancslé, szénsavas italok.). Javasolta továbbá, hogy kerüljem a savtermelést fokozó ételek, zsíros, fűszeres, nehezen emészthető ételeket. Helyettük a savtermelést csökkentő, illetve az alsó sphincter nyomását növelő ételek könnyű levesek, sovány tejtermékek, húsok fogyasztását javasolta. Az étkezésen túl fontos hogy a refluxra felírt gyógyszert rendszeresen szedjem, és így talán van még esélyem arra, hogy továbbra is a versenysportban versenyezhessek. Nem hagyom, hogy felülkerekedjen rajtam a reflux!

Nem hagyom, hogy felülkerekedjen rajtam a reflux!

Azonban az éjszaka tapasztalt problémák továbbra sem múltak el. Továbbra sem tudtam végigaludni az éjszakát, és így egyre rosszabb eredményeket értem el az edzések során. Az edzőm nem akart tudomást venni a kifogásomról, szerinte az a baj velem, hogy nem teszek meg mindent az edzésen, vagyis nem hozom ki magamból a maximumot, ezért romlanak az edzésmutatóim. Rosszul éreztem magam az igazságtalan vád miatt, de nem akartam az edzőmnek visszaszólni, ezért inkább elkezdtem az interneten utánanézni valami megoldásnak. Így találtam rá arra az oldalra, ahonnan megrendeltem a reflux párnát, és valóban, nemcsak reklámszöveg, hanem valóban segít abban, hogy éjszaka ne folyjon vissza a gyomorsavam a torkomba. Azóta kipihentebben ébredek, és az edzéseken is újra hozom azt a régi formámat, amivel az edzőm is meg van elégedve.
herbafill-3-zonas-anatomiai-reflux-parna

3 Zónás Anatómiai Reflux Párna

Szeretnék többet tudni a reflux párnáról