Barion Pixel

Egy mesterséges megtermékenyítési programban résztvevő nő sokszor hosszú évekig próbálkozik azért, hogy gyermeke születhessen. Amikor aztán érzi, hogy testében megfogant az új élet, akkor még jobban figyeli teste legapróbb rezdülését is. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a nők sokkal jobban aggódnak, hogy megmarad-e a magzatuk, és komplikációktól mentes lesz-e a várandóságuk. Ez természetesen teljesen érthető, hiszen az a nő, aki mesterséges megtermékenyítési programban vesz részt, sokszor rengeteget küzd azért, ami másoknak erőfeszítés nélkül létrejön.

Mesterséges megtermékenyítés és reflux

Ezért is van nagyon fontos szerepe ennek a nemrégiben napvilágot látott tanulmánynak.

Egy, a napokban közzétett tanulmány szerint azok a nők, akik mesterséges megtermékenyítéssel hozzák világra újszülöttjüket, jobban ki vannak téve a reflux betegségnek. Ezt a következő kutatás alapján állapították meg.

A kutatók a nőket két csoportra osztották. Az egyik csoportban azok a nők szerepeltek, akik természetes úton szülték meg gyermeküket, míg a másik csoportban olyan nők kaptak helyet, akik csak a lombikprogram révén kaptak lehetőséget, hogy gyermekük születhessen. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy azok a nők, akik csak a mesterséges megtermékenyítés után estek teherbe és szülték meg első gyermeküket, azoknál a reflux kialakulásának esélye háromszor nagyobb, mint azok, akik első gyermeküket természetes úton hordják ki és szülik meg.

nők, lombikprogram, gyógyszerek

Az okok azonban nem egyértelműek. A tanulmány szerzői számos lehetőséget számba vettek, amelyek hozzájárulhatnak a reflux kialakulásához. Az okok között szerepelhetnek a gyógyszerek, amelyeket a nőknek a lombikprogram során szedniük kell, a termékenységi problémához kapcsolódó pszichológiai okok (pl. stressz, szorongás), és az, hogy ezeknek a nőknek a vetélés elkerülése érdekében hosszú ideig kell feküdniük.

Német orvosok szerint, ha a kutatás adatai valóban ezeket az eredményeket mutatják, akkor meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy miképpen lehetséges megelőzni, hogy a mesterségesen megtermékenyített nőknél a relux kialakulásának esélyét minimálisra csökkentsék. Ehhez azonban a német orvosok szerint további kutatásokra van szükség, hogy a csak feltevésekre alapozott okok bizonyossággá váljanak.

herbafill-3-zonas-anatomiai-reflux-parna

3 Zónás Anatómiai Reflux Párna

Szeretnék többet tudni a reflux párnáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük